ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ 

Περίληψη: Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και εργασίας «μας υποχρεώνει»:

1ον. να καταναλώνουμε λίγη πρωτείνη (διότι τα εύκολα γρήγορα σνάκς τύπου κράκερς, ψωμάκι σουσαμένιο.....περιέχουν κατά βάση υδατάνθρακες) είτε

2ον.  να τρώμε πολύ πρωτείνη αλλά αυτή να είναι λάθος επικεντρωμένη σε ένα γεύμα π.χ. το βραδινό γεγονός που  είναι λάθος για την απώλεια βάρους και την προάσπιση της μυικής μάζας.....

Θα πρέπει να καταναλώνεται επαρκής ποσότητα πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα της ημέρας, για να κρατήσει τους μύες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα των μελετών αναδεικνύουν ότι:

«Συνήθως τρώμε πολύ λίγη πρωτεΐνη στο πρωινό, λίγη περισσότερη στο μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα το βράδυ, που λόγω τρόπου ζωής και εργασίας, έχει μετατεθεί το κύριο γεύμα μας. Έτσι, δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε αρκετή πρωτεΐνη για την αποτελεσματική οικοδόμηση των μυών και την επισκευή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ προσλαμβάνουμε πολύ περισσότερη απ’ όση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Διατρέχουμε, λοιπόν, τον κίνδυνο να έχουμε οξειδωμένο αυτό το πλεόνασμα που καταλήγει σε γλυκόζη ή σε λίπος», εξηγεί ο Doug Paddon-Jones, επικεφαλής της μελέτης και ειδικός για τον μεταβολισμό των μυών.

 «Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε κάποιους υδατάνθρακες, για να πάρετε μια ποσότητα όσο πιο κοντά στα 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Καταναλώστε ανάλογη ποσότητα ή λίγο παραπάνω στο μεσημεριανό σας γεύμα και μετριάστε την ποσότητα της πρωτεΐνης το δείπνο. Αν το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της  ημέρας, το σώμα σας θα περάσει πιθανόν πολύ περισσότερο χρόνο συνθέτοντας μυϊκή πρωτεΐνη». Όταν καταναλώνουμε πρωινό με πρωτείνη 30 γρ. ο βαθμός κορεσμού  αυξάνεται με αποτέλεσμα αβίαστα και αυθόρμητα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες  κατά την διάρκεια της ημέρας κατά μ.ο. έως και 200 θερμίδες λιγότερο ημερησίως που οδηγεί από μόνο του σε απώλεια  1-1,5 κιλό το μήνα......          Δείτε σχετικό παράδειγμα διατροφής.